Ekip: Mimar Dilek Avsan, Mimar Emine Yıldırım, Mimar Ayşenur Ayduran,
Mimar Emin Ayduran, Mimar Ferhat Demirten
Terminal binası karmaşık bir görsellikten uzak rasyonel tek kütlenin fonksiyonel olarak parçalanmasıyla tasarlanmıştır. Böylece sade, algılanabilir, vurgulayıcı ve tanımlanabilir bir kütle elde edilmiştir. Şehirlerarası terminal binası ve çevre yerleşmeler terminal binası tek bir saçak altında çözülüp arada geçiş sağlanmasıyla bütünlüğün vurgulanması hedeflenmiştir. Bu bütünlüğün yanı sıra saçak ile örtülü yarı açık geçiş mekanı ve kütlenin şeffaf dokusu gerekli görsel sürekliliği sağlamaktadır.
Yapı genelinde topografyaya ve iklime uyum sağlanmıştır. Doğuya doğru yükseltinin artması doğu-batı yönünde tasarlanan kütleye farklı kotlarda farklı algılar sağlayan mekanlar oluşturulmasına olanak sağlamıştır. Bu bağlamda gelen- giden otobüs peronları kot farkları kullanılarak tasarlanmıştır. Peronlar hakim rüzgar yönü ve gün ışığı etkileri göz önüne alınarak kütlenin güneyinde konumlandırılmıştır.
Cephelerde düşey doğrultuda farklı sıklıkta tasarlanan gölgelendirme elemanları yatayda uzanan kütle algısının monotonluğunu kırarak yapıya yeni bir kimlik kazandırmaktadır. Şehirlerarası terminal binasının üst kotunda yer alan yeşil doku da kütlenin görsel çeşitliliğe sahip olmasını sağlamakta ve mekansal algıda farklı deneyimler oluşturmaktadır.